Další tři body pro Bílov !!!

01.01.2010 18:04

 

 

 

Bravantice – FK Bílov 1:2 (1:2)

Plni očekávání jsme vstoupili do jarní části soutěže a byli zvědavi, co s námi udělá první mistrovské utkání. Tentokráte na hřišti Bravantic, na které jsme si (i přes velmi slabou dosavadní bilanci) poměrně věřili. Proslýchalo se totiž, že domácí příliš netrénují atd., jenže…

Vstup do utkání byl naprosto otřesný. Na naší bránu se valil jeden útok za druhým. Nakopávané míče propadávaly za naši obranu nebo jsme je dokázali jen odvrátit do zámezí, avšak vždy blíže k naší brance. K tomu se přidaly hloupé fauly (i když ne všechny byly, rozhodčí Karel Polák v momentě, kdy viděl ruce na domácích, okamžitě zapískal, aniž by tyto končetiny vůbec splnily svou faulující funkci) a také zbytečné debaty s rozhodčím. Tím vším jsme se dostávali pod enormní tlak, kdy série rohů, přímých kopů a autů blízko naší branky byly místy až zdrcující. V této fázi zápasu nás neskutečně podržel náš brankář Mirek Kupka, který chytil minimálně dva jisté góly a dokázal vyřešit také několik dalších nebezpečných situací.

A tak udeřilo na druhé straně. Jako blesk z čistého nebe si v polovině prvního poločasu zaběhl za obranu Petr Berky a mazáckým lobem z kraje vápna otevřel skóre zápasu. Bravantice nemohly pochopit, co se stalo a najednou začaly ztrácet půdu pod nohama. O pár minut později přišel další hřebíček do jejich rakve. Míč se totiž dostal na levou stranu velkého vápna, kde Robin Kasprzyk po dvou kličkách tvrdou ranou pod břevno zvedl akcie Bílova – 0:2! Na stoprocentní výnos a okamžité ukončení veškerých snah domácích je mohl zvýšit opět Petr Berky. Po faulu na půlce načechral René Jozek nádherný míč za obranu, kde jej Robin Kasprzyk zpracoval a předložil jako na zlatém podnose Petru Berkymu před prázdnou branku. Vidina snadné branky a také nevypočitatelný povrch zapříčinily, že balon netrefil přesně a záhadně napálil míč ze dvou metrů do spojnice břevna a tyče. Tisíciprocentní šance tak zůstala nevyužita a opět zafungovalo známé: „Nedáš, dostaneš!“. Předstoper hostí vyvezl míč a když neměl komu přihrát, poslal z 30-ti metrů nevýraznou střelu. K údivu všech se nepohodl náš stoper s brankářem a míč se doklouzal do sítě. Místo jasného vítězství tak na hosty čekal ještě hodně ostrý zápas. Ke konci půle došlo navíc ještě k několika závarům před hostující brankou, když při jednom musel René Jozek míč vykopávat z brankové čáry. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:2.

Do druhého poločasu jsme nastoupili v obavách z ataku domácích, ale ten jednoduše nepřišel. Do značné míry to bylo tím, že jsme hráli perfektně organizovaně dozadu, a to nejen obránci, ale i záložní řada. Druhým faktorem byl zřejmě fakt, že domácím evidentně došly síly, což je pro nás a naši kondici velmi dobré znamení. V druhé půli totiž Bravantice zvládly jen několik střel ze střední vzdálenosti, které však mířily mimo a pár závarů, které se však podařilo odvrátit. Zato FK Bílov pořád hrozil z brejkových situací. Petr Berky provětrával obranu domácích a kdyby přidal na klidu, mohl vstřelit minimálně hat-trick. Ve druhé půli jsme prostě byli nebezpečnější my a měli několik dobrých možností, z nichž za zmínku stojí rána Davida Bialka po teči do tyče. V závěru si svůj životní úspěch mohl připsat Odon Vidlička, který už si „šteloval bodýlko“ k ráně z deseti metrů, ale na poslední chvíli se stačil vrátit domácí obránce a míč mu odkopl.

Jako rajská hudba tak zněl celému osazenstvu FK Bílov závěrečný hvizd rozhodčího, po kterém se opět cítíme trochu více jako fotbalisté.

Zpět