Blýskání se na lepší časy...?

14.09.2010 18:34

 

 

FC Kravín – FK Bílov 4:0 (2:0)

Po, kulantně řečeno, rozpačitém startu do sezony čekal na FK Bílov soupeř z kategorie těžších. Ze zápasu jsem měl obavy a už předem se viděl, jak zde dávám, místo komentáře, odkaz na jednu legendární hru. Dám jej sem i přesto, ale s úlevou, že míček ve zběsilých úderech páček, mačkátek a tlačítek se nejmenuje FK Bílov. Bavte se:

https://www.onlinepinball.net/

Ok? Už dohráno? Jeden z nejdelších článků, co jste kdy četli. Po obědě otevřete, přečtete odstavec, seknete se na 6-7 hodin na pinballu a pak si k večeři dáte zbytek :)

Jak jsem již zmínil v úvodu, Bílov vstupoval do zápasu v nelichotivé pozici. Ochuzen o 3 hráče základní sestavy, s dvěma naprostými (když říkám naprostými, tak opravdu naprostými) nováčky v základní sestavě. I přesto, že fotbal nikdy nehráli, předvedli se v solidním světle (stačí dva, tři treninky a strčíte do kapsy pseudohvězdy typu Bialek, Kasprzyk anebo Jozek :) ). Na druhé straně pak stál soupeř, v jehož středu se to hemžilo samými bývalými velice kvalitními hráči. Podle paměti jsem napočítal 3-4 bývalé divizní hráče, několik z krajského přeboru a jen jednoho nekopu. Ale majitel hospody z názvu našeho soupeře musí přece pravé křídlo hrát...

Zpět k zápasu. Kdo čekal lokomotivu, která přejede bezbranné ovečky, se tuze mýlil. Netvrdím, že jsme byli domácím rovným soupeřem, ale naprosto bezchybným taktickým výkonem jsme je zejména první poločas dováděli k zoufalství. I když nikdo z nás nikdy nestudoval trenérské školy a defenzivní poučky, výborně jsme se v blocích posunovali po hřišti a Kravín rázem nevěděl, co dělat. Dokázal si vypracovat jen několik rohů, které jsme však, i přes výškový deficit, ubránili. Branka přišla až cca po půl hodině hry a byla to branka smolná. Náš Canizares v brance se vrhl po střele, ta však byla bohužel tečována a pomalým obloučkem zapadla za brankovou čáru. Věčná škoda, věřím, že kdyby se výsledek podařilo udržet do poločasu, byla by to zase další vzpruha pro náš těžce zkoušený tým. Těsně před odchodem do kabin padla druhá branka, kdy domácí útočník převálcoval vše, co mu stálo v cestě a míč prakticky donesl do branky. Že by inspirace pro náš útok?!

Druhý poločas už byl otevřenější a okénka v obraně se objevovaly stále častěji. Také Bílov občas zahrozil, ale šlo spíše o propagační (jak jen jinak nahradit slůvko sporadický ;) )střely. Vynikal v tom zejména jeden nejmenovaný hráč, který míč vždy umístil vzorně doprostřed branky a navíc pěkně pomaloučku :)

Ze zápasu však převládají spíše pozitivní pocity. Konečně jsme, zejména v prvním poločase, hráli poměrně solidní fotbal a nebýt kvalitního soupeře, 3 body by byly na dohled. Všichni věříme, že se to konečně povede již tuto sobotu od 14:00 ve Velkých Albrechticích, kde hostíme „B“ tým Pustějova. Za předpokladu, že nevyhrajeme, jsem dlužný každému fandovi FK Bílov v ochozech panáka. Čestné pionýrské!

Zpět

Diskusní téma: Blýskání se na lepší časy...?

Datum 15.09.2010

Vložil Michal

Titulek ...

Odpovědět

To se pozná pro nás v důležitých zápasech jako nás čeká ted s béčkem Pustějova , za 14 dní Vrchy , pak heřmanice

Datum 16.09.2010

Vložil Linda

Titulek Re: ...

Odpovědět

Pustějov "B"...ideální soupeř k porážce.Hlavně zbytečně "nepůjčovat" soupeři míč,přesněji mířit a vydržet fyzicky posledních cca dvacet minut.Těsto jsem zadělal a na vás je,jak ho upečete.

Datum 17.09.2010

Vložil Dr. Slovo, kandidát vět

Titulek Re: Re: ...

Odpovědět

my to zvládnem. zařekl jsem se, že i kdyby se ostatní ožrali a kdoví co ještě, tak já ten zápas urvu sám :) prostě to tentokrát vyjde a příště budem číst o Lionelovi, Waynu, Zlatanovi nebo Fernandovi, resp. Davidovi, Petrovi, Pavlovi či Mirkovi

Datum 17.09.2010

Vložil Michal

Titulek Re: Re: Re: ...

Odpovědět

Tak to se už na zítra těším , věřím tomu že to dok´ážete konečně urvat :)