Mankovice – FK Bílov (Velké Albrechtice „B“)

15.08.2010 14:06

 

Po krátké pauze přišel dlouho očekávaný první zápas a FK Bílov do něj vstupoval s poněkud rozpolcenou duší. Tým se dával do kupy tak nějak za pochodu, výsledky v přípravě byly katastrofální a i další věci nastiňovaly, že tohle nemůže skončit jinak, než špatně.

Ve světle těchto událostí jsme přes týden společnými silami lepili sestavu jak se dalo a nad pivem po pátečním treninku jsme se srdce spadlým kamenem mohli konečně celou záležitost uzavřít. Do Mankovic nás bude 12 kusů.

Sobota nás však o to více zarazila. Kvůli nedostatku hráčů v „A“ týmu se omezil počet lidí, kteří nám měli vypomoci a počet 9-ti lidí, který hrozil ještě 2 hodiny před zápasem dával tušit opravdu velkou blamáž. Telefony dvou, třech lidí se prakticky nezastavily a obvolávaly, co se dalo. Nakonec se vše podařilo vyřešit, a to dokonce z vlastních zdrojů.

Zápas začal a FK Bílov do něj vstoupil směle. Chopil se taktovky zápasu a prvních 20 minut prakticky udával tempo hry. Bohužel k ohrožení branky chyběl pověstný poslední kousek a tak udeřili domácí. Nenápadná střela z 25 metrů zaplavala a skončila pod břevnem naší branky – 1:0. Hosté najednou byli jako opaření a zápas začala ovládat domácí squadra.

Druhý poločas tedy musel začít úplně jinak. A taky začal. Mezi dva hostující obránce vletěl Pavel Ott a po klinči se pískala penalta pro hostující tým. Po krátké domluvě si vzal míč Milan Herkommer a umístěnou ranou k tyči vyrovnal skore zápasu.

Začínalo se tedy odznovu a zápas byl opět otevřený. Zhruba v 60-té minutě přišel incident, který zakončilo vyloučení na obou stranách. Náš útočník, který si o něj koledoval od 10. minuty :) , měl malý požduchovací výstup s domácím brankářem a oba kohouti si šli zchladit hlavy do sprch. Zápas tedy pokračoval 10 na 10.

Další dění se vyznačovalo spíše sporadickými pokusy ohrozit branku, a to na obou stranách. Až posledních 20 minut se opět začaly dít věci. Nejprve přišla nenápadná rána domácích k tyči, která proklouzla pod tělem našeho gólmana a Mankovice šly opět do vedení. Odpověď však byla bleskurychlá. Na lajně se Robin Kasprzyk zbavil obránce, postrčil míč Pavlu Ottovi a toho opět domácí stihli ve vápně pouze sestřelit. Penalta č. 2. Míč si sebevědomě vzal opět Milan Herkommer a tentokrát s velkou dávkou štěstí pokutový kop proměnil.

V tu dobu ve mně začalo hloubat, že to takhle rozhodčí prostě nenechá. Jsme holt ve IV. třídě a v takových soutěžích hosté prostě a jednoduše nemohou brát body dvěma penaltami. A taky že jo! Nevinný souboj po rohovém kopu a hvizd rozhodčího dával tušit, že je to tady. Do dneška nevíme, kdo zrovna fauloval, ale pískala se penalta proti Bílovu a její proměnění bylo jen otázkou času – 3:2.

V závěrečném 3-minutovém náporu pak přišlo pouze pár rohových kopů a střela Robina Kasprzyka z úhlu na zadní tyč, kterou však domácí brankář skokem vyrazil na roh. První zápas tak skončil prohrou, ale FK Bílov rozhodně nebyl horším týmem na hřišti.

Zpět