O body šlo tentokrát až v poslední řadě...FK Bílov - Mankovice 3:1 (2:0)

25.10.2010 15:32


Nepříjemnost, která poznamenala náš sobotní zápas, jasně ukázala, jak malichernými mohou být touhy po vítězství, branky, přihrávky, výkony a samotná hra. Jsem rád, že hlavní motto celého našeho snažení, tedy FAIR PLAY, pro tentokrát utlumila vše ostatní a všech 22 hráčů na trávníku, obě střídačky a také někteří z diváků se spojili, aby pomohli jednomu z nás. Po nezaviněném souboji po jednom z rohových kopů domácích se střetl hostující gólman s kolenem našeho hráče a po ráně do hlavy utrpěl pravděpodobně otřes mozku. Rozběhla se akce, ve které nikdo nezůstal bokem. Nepříjemné detaily nechme napořád zapuštěny do trávníku ve velkém vápně, nicméně nakonec vše dopadlo dobře a za potlesku zúčastněných jednička hostí opouštěla na nosítkách hřiště směrem k sanitce. Hluboce ještě jednou smekám před všemi na hřišti, v tuto chvíli jsme vyhráli všichni...

Zápas samotný byl jinak koncertem borců ve žlutém...kanárků z Bílova :) Vstup do zápasu byl sice plný nepřesností, ale po patnácti minutách se vše uklidnilo a přišel vedoucí gól. Dlouhý balon prodloužil David Bialek a míč se kutálel ke křižovatce zámezí a velkého vápna. Pro míč si šel hostující brankář, ale situaci podcenil a míč mu uzmul Robin Kasprzyk. Posunul si kulatý nesmysl více do středu hřiště a zoufale vracejícího se gólmana z úhlu za pomocí břevna překonal filigránským lobem - 1:0. Už za moment se skore měnilo podruhé. Naprosto precizně zahraná standardní situace Reného Jozka z poloviny hřiště přesně našla opět hlavu Davida Bialka, který s naprostou lehkostí míč před brankářem přizvedl a "kanárci" mohli slavit podruhé. Do poločasu mohlo skore opět narůst, šancí bylo opět jako máku. Tu největší nepřetavil v uklidňující gól výtečně hrající David Bialek, který z malého vápna neuklidil míč do sítě a našel jen připraveného brankáře.

Do druhého poločasu šel Bílov s vědomím, že musí přečkat prvních 10 minut a bude mít vyhráno. S touto snahou však nekorespondovalo velmi razantní oslabení obrany, když dva z hráčů museli vystřídat. I přesto jsme šli dále za třemi body, i když už ne tak jistým krokem jako v půli první. V době, kdy soupeř pomalu začínal získávat převahu, přišel zbytečný šlapák v jeho velkém vápně a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Neposednou kouli si postavil Robin Kasprzyk a střelou k tyči zvýšil na komfortní náskok - 3:0.

Pak však přišel výše popsaný šok a nehrálo se bezmála 25 minut. Překvapivě po pauze byli více opaření domácí, kteří přenechali otěže zápasu do té doby naprosto neškodným bezzubým vlkům z Mankovic. Trest v podobě branky na sebe nenechal dlouho čekat a Bílov se při rohových kopech proti jeho svatyni ještě pořádně zapotil. Šance však byly i na druhé straně. Po efektní "zidanovce" mířila těsně vedle naše nová akvizice Kunča, také Lukáš Benedík trestuhodně netrefil z 5-ti metrů poloprázdnou branku, stejně jako nebyl hat-trick přán Robinu Kasprzykovi, když další jeho lob skončil na břevně.

Poté, co rozhodčí ukončil zápas jsme se smíšenými pocity mířili do kabin a dokonce jsme si ani nezakřičeli na oslavu vítězství. Až následné "ukončení sezony" vykouzlilo na našich tvářích opět úsměvy a vlilo do nich zdravou červeň :)


Zpět

Diskusní téma: O body šlo tentokrát až v poslední řadě...FK Bílov - Mankovice 3:1 (2:0)

Datum 26.10.2010

Vložil Mirek

Titulek upření

Odpovědět

nasral si mě... upřel si mi jasně vychytaný gól ve 13. minutě.. kdy jsem průnik utočnika jen tak lehoulince vytlačil na tyčku a to rozhodlo... :D

Datum 26.10.2010

Vložil casper

Titulek Re: upření

Odpovědět

omlouvám se...

...běžela 13´minuta a najednou se za překvapenou obranou zjevil hostující útočník. naprosto jasný gól však zázračným způsobem lapil nejfamóznější brankář na severní Moravě...hovno..v ČR..střední Evropě..ehm..na světě..pán VšehoMíra. nebýt tohoto geniálního zákroku, který, pokud by byl natočen, by jistě obletěl celý fotbalový i nefotbalový svět, zákroku, který léčil smrtelné nemoci, vracel slepým zrak, učil chodit trvale připoutané k vozíku, zákroku, který přinášel do všech srdcí mír a jedinečnou nirvánu..nebýt jej..nikdy bychom slovutné Mankovice neporazili :))))

..stačí?

Datum 26.10.2010

Vložil Michal

Titulek Re: Re: upření

Odpovědět

Je pravda že na golmana by se nemělo zapomínat , skoro v každém zápase má důležité zákroky při kterých nás podrží

Datum 26.10.2010

Vložil casper

Titulek Re: Re: Re: upření

Odpovědět

to je samozřejmě bez debat...

Datum 26.10.2010

Vložil K4tu5hk4 M3XX

Titulek Re: Re: upření

Odpovědět

=D...zajímalo by mě, jak by tahle vsuvka vypadala, kdyby odpověď byla "nestačí"...=)

Datum 27.10.2010

Vložil Michal

Titulek Re: Re: Re: upření

Odpovědět

Vsuvka samotná by byla stejně dlouhá , ne-li delší jak samotný článek :D

Datum 27.10.2010

Vložil K4tu5hk4 M3XX

Titulek Re: Re: Re: Re: upření

Odpovědět

pak tedy, čekám =)

Datum 28.10.2010

Vložil obludná kedlubna

Titulek Re: Re: Re: Re: Re: upření

Odpovědět

nic nebude...:)

Datum 28.10.2010

Vložil K4tu5hk4 M3XX

Titulek Re: Re: Re: Re: Re: Re: upření

Odpovědět

všimli jsme si, kedlubno...;)