TJ Bravantice - FK Bílov 1:2 , FK Bílov - Sokol Olbramice 0:3

26.09.2011 18:57

Sezona běží mílovými kroky vpřed a i tým Bílova pomalu zjišťuje, kudy se bude jeho učinkování v letošní pralesní lize ubírat. Po 8-mi odehraných kolech lze již leccos vytušit. Momentálně jsme týmem, který tabulku rozděluje na její lepší a horší polovinu. Je opravdu jen na nás, zda-li poskočíme vzhůru anebo zahučíme opět směrem k bahnitému dnu. Potenciál k nakouknutí do výšin máme, jen jej využít...
 
Pojďme nyní blíže k dvojduelu s týmy, které reprezentují obce rozesety podél dálnice směrem k černému srdci republiky. Obce, jež spolu takřka sousedí a mají k sobě velmi blízko. Přesto, oba naše zápasy byly naprosto jiné.
 
Nejprve jsme jeli do nedalekých Bravantic potvrdit vzestup formy a zároveň si dokázat, že patříme k nadprůměru "čtyřky". Bravantice, coby průměrný celek, jsme k utvrzení tohoto museli porazit. Nakonec se to také podařilo, ale vítězství se nerodilo vůbec lehce. Největším soupeřem nám však nebyla místní tělovýchovná jednota, nýbrž katastrofální terén. Hrbolaté a tvrdé hřiště s nespočtem děr působilo našemu technicky založenému týmu nemalé problémy. Neposlušná mičuda poskakovala, kam se jí zachtělo a jen silnější vůlí jsme zápas nakonec díky Kubovým dvěma brankám urvali na svou stranu. Každé vítězství z venku je cenné a proto si i těchto "ric, pic, dva jedna jako nic" vyžádalo velmi příjemnou oslavu.
 
Zápas o týden později s Olbramicemi již měl být těžší zkouškou. Tým hostí již hraje pohromadě několik let a působí velmi sehraným dojmem. Fotbalově na tom také není nejhůř, a tak se dal očekávat náročný duel. Konečný výsledek 0:3 však, jako už po několikáté, neodpovídal dění na hřišti. V prvním poločase jsme měli více možností ke vstřelení branky, nicméně jsme je nevyužili a po vzoru "nedáš, dostaneš" nám Olbramice daly ve 44.minutě pohotovým "bodlem" gól do šatny. Druhý poločas jsme pak již byli v křeči. Nedařily se nám přihrávky, nedostávali jsme se do šancí a hostující tým nám naložil ještě dva banány. Remízový zápas jsme tak prohráli, a to navíc ještě rozdílem třídy.
 
Už ve středu nás čeká na překrásném pažitu v Bílovci celek Kravína a poté v neděli výjezd k největšímu rivalovi z Pustějova. Pro nás, "mimobílovské", to možná nebude tolik emotivní, ale lidé na Bílově zápas berou velmi prestižně a proto je třeba zápas dovést k vítěznému konci.
 
 
 
PS: připravujeme novou rubriku, možná ještě tento týden, stay tuned...

 

Zpět